0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Natuurlijke gekleurde eitjes en een duurzaam verrassingsei.

  • Geplaatst op
  • 0
Natuurlijke gekleurde eitjes en een duurzaam verrassingsei.

1 / NATUURLIJKE GEKLEURDE EIEREN

Niets zo leuk om paaseieren te voorzien van een mooi verfkleurtje. Wat je zeker eens moet proberen is om deze eieren op een natuurlijke manier te verven. Dat is alvast vele gezonder omdat er dan ook geen schadelijke stoffen door de eierschaal kunnen dringen. Hoe wij natuurlijk verven? Met ajuinschillen!

We leggen het jou even stap voor stap uit:

BENODIGHEDEN

enkele rode ajuinen
bloemetjes naar keuze
een afgedankte panty (of iets gelijkaardig bv. een kaasdoek)
eieren
touwtje

WERKWIJZE

Zoek eerst enkele mooie bloemetjes uit om je eitjes mee te versieren.
Schil de rode ajuin en doe deze schillen in een kookpot.
Plaats de uitgekozen bloemetjes op een ei (tip: wanneer je het bloemetje nat maakt, blijft dit beter op het ei kleven) Doe er volgens de panty rond en knoop het stevig vast. Leg al de eieren in de kookpot met ajuinschillen en laat een 8-10 tal minuten koken. De ajuinschillen doen de rest! (Naast ajuinschillen kan je de eieren ook kleuren met rode wijn, kurkuma, een rode kool, .. Experimenteren maar!)

 

En met de overschotjes van bloemetjes maken we een mooi bloemenkroontje! All natural!

 

2 / HET DUURZAME VERRASSINGSEI "Playin Choc"

Wie kent er het "kinder surprise" ei? Of beter gezegd, wie niet!? Als kind heb ik vaak genoeg aan de kassa staan zagen voor een kinder surprise eitje.

Ik werd dan ook wild enthousiast toen ik hoorde dat er een duurzame versie van op de markt gekomen is, nl. Playin Choc! Eindelijk kon ik mijn kinderen ook het plezier gunnen van het verrrassingsei maar dan wel zonder een schuldgevoel. Geen plastic ei dat meteen naar de vuilbak wordt verbannen, geen speelgoedje dat na 2x kijken uiteen valt.. Neen, een kartonnen figuur in puzzelvorm om een dier mee te maken waar een verhaal achter zit. Een bedreigde diersoort, een bosbewoner of een dino.

Met het duurzame verrassingsei willen ze zelfs nog een stap verder gaan door enkel fair trade chocola te gebruiken. Die bovendien vrij is van de meest voorkomende allergenen: soja, gluten, zuivel en vrij is van geraffineerde suiker. De chocola is biologisch en vegan. Een mooi switch die ons allen (groot en klein) 'meer toekomst' geeft. Whoppa! Je vindt het duurzame verrassingsei hier in onze ekoshop.

Groetjes van onze "Meer Toekomst" paashaas!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Ben je akkoord? Ja Nee Meer over cookies »