0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Welk wattenstaafje kiezen?

  • Geplaatst op
  • 0
Welk wattenstaafje kiezen?

WELK WATTENSTAAFJE (OORSTOKJE) KIES IK?

Zoals je waarschijnlijk al weet komt er een verbod op de klassieke wattenstaafjes doordat deze allesbehalve goed zijn voor het milieu. Gelukkig bestaan er tegenwoordig hele mooie alternatieven die wel vriendelijk zijn voor de planeet. Maar ook voor jouw portemonnee en voor jouw oren.

Bij Ekodette hebben wij bewust gekozen voor volgende 3 ecologische alternatieven:

 Het herbruikbare (wasbare) wattenstaafje van LastSwab.

Wat een simpele maar geniale uitvinding. Met dit herbruikbaar wattenstaafje vervang je maar liefst 1000 wegwerp wattenstaafjes! Doordat je het oorstokje na gebruik kan afspoelen met warm water en eventueel een milde zeep. LastSwab maakt zelfs een onderscheid tussen wattenstaafjes die gebruikt worden voor de oren (LastSwab Basic) en wattenstaafjes die gebruikt worden voor het aanbrengen van make-up. (LastSwab Beauty) Het verschil zit hem in een bobbelig uiteinde om oorsmeer goed te kunnen verwijderen of een puntig uiteinde om make-up netjes rond de ogen te kunnen aanbrengen.

Dit herbruikbare oorstokje is gemaakt van plastic en de uiteindes van TPE (een soort van synthetisch rubber) Het bewaardoosje bestaat uit PLA, een biologisch afbreekbaar bioplastic op basis van maïs. 

     

Het herbruikbare wattenstaafje van LastSwab vind je in onze ekoshop.

Het composteerbare wattenstaafje van Hydrophil.

Deze wattenstaafjes zijn nauwelijks te onderscheiden van de klassieke wattenstaafjes die we al jaar en dag gewend zijn. Maar er is één groot verschil. Deze wattenstaafjes zijn plasticvrij en maken het probleem van de 'plastic soup' dus niet groter. In tegendeel deze wattenstaafjes zijn composteerbaar na gebruik. Gooi ze dus niet gewoon in de vuilnisbak maar gooi ze bij het groenten -en tuinafval (GFT) of op de composthoop.

Het composteerbare wattenstaafje is gemaakt van bamboe. Dit is een zeer snel groeiende plant die bovendien geen pesticiden of kunstmest nodig heeft tijdens de teelt. De watjes bestaan uit biologisch katoen.

De composteerbare wattenstaafjes vind je in onze Ekoshop.

Het bamboe oorstaafje: Oriculi van Lamazuna

De Oriculi is een instrumentje dat al eeuwenlang door de Japanse en Chinese bevolking gebruikt wordt om oorsmeer te verwijderen.

Naast het feit dat de Oriculi beter is voor het milieu voorkomt het ook ophoping van oorsmeer door het gebruik van wattenstaafjes. De speciaal ontwikkelde vorm verwijdert oorsmeer op een efficiënte wijze.

De Oriculi is gemaakt van de snelgroeiende bamboesoort. Afhankelijk van de soort, tot wel 3 meter per dag!

De Oriculi vind je onze ekoshop.

Enkele tips:

- verwijder enkel oorsmeer dat zichtbaar is en ga met de wattenstaafjes niet te diep in het oor.

- al de 3 duurzame alternatieven zijn ook geschikt voor kinderen maar wel steeds onder begeleiding van een volwassene

- oorsmeer heeft vele voordelen zoals het tegenhouden van vuil, stof, insecten, bacteriën en schimmels. Wees er dus zuinig op. ;-)

- zoek je een wattenstaafje om nagellak netjes aan te brengen, gebruik dan de composteerbare wattenstaafjes van Hydrophil.

Welke van de 3 wattenstaafjes jij ook kiest, ze dragen allemaal bij aan MEER TOEKOMST!
En daar doen we het bij Ekodette voor!
#ekoVEdette

ZONDERMEER MEER TOEKOMST


            

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Ben je akkoord? Ja Nee Meer over cookies »