0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Duurzaam leven.. Hoe begin ik eraan?

  • Geplaatst op
  • 0
Duurzaam leven.. Hoe begin ik eraan?

"Duurzaam leven.. Ik zou wel willen maar ik weet niet goed waar te beginnen.."

Dit is misschien wel de meest gehoorde opmerking in onze winkel.

Ekodette's antwoord?

Begin waar jij wil beginnen, op jouw eigen ritme en volgens jouw eigen behoefte. Niemand kan van de één op de andere dag voor de volle 100% duurzaam leven. Ik vergelijk het altijd met een crash dieet. Als je aan een crash dieet begint, dan weet je al vaak dat het afzien gaat worden en allesbehalve leuk zal zijn. Je gaat je de hele tijd leuke en lekkere dingen moeten ontzeggen. Om dan hoogstwaarschijnlijk na afloop terug te hervallen in jouw oude gewoontes..

RIETJE VOOR RIETJE

Wij, bij Ekodette, willen het graag anders aanpakken. Wij gaan dus niet voor een crash dieet maar gaan verduurzamen, stap voor stap, rietje voor rietje, op ons eigen ritme. Wij willen jouw duurzame reis leuk en hip maken. De tofste en duurzaamste producten aanreiken, zodat jij zelf kan beslissen of dat bepaald product (in deze fase van jouw leven) iets voor jou is.

Een voorbeeld: "de shampoo bar". Sommige in de winkel komen heel doelgericht om shampoo bars, terwijl andere nog niet eens weten dat er shampoo in vaste vorm bestaat. De ene is er al helemaal klaar voor en wil zelfs nooit nog iets anders, de andere kijkt nog liever eventjes de kat uit de boom. De een kiest heel bewust voor een shampoo bar omdat er geen plastic meer bijkomt kijken. En dus volledig zero waste is. De andere gebruikt het omdat de samenstelling 100% natuurlijk is.

Ben jij er bv. nog niet klaar voor om zero waste jouw haren te wassen dan bieden wij ook vloeibare shampoos aan. Maar wel zo puur mogelijk. Waar wij altijd nee tegen zullen zeggen, is chemische rommel in producten. Wij gaan altijd voor meer puur.

Oké, overstappen op een shampoo in vaste vorm vergt in het begin een inspanning.

KLEINE AANPASSINGEN, GROOT RESULTAAT

Maar je kan ook perfect je leven 'verduurzamen' met kleine veranderingen die geen inspanning vergen. Een heel mooi voorbeeld hiervan is het welbekende 'geel-groene schuursponsje' om de afwas te doen. Je gebruikt het maar heel even en gooit het vervolgens weg omdat het stinkt, omdat het zijn beste tijd heeft gehad, etc.. Kortom het komt al snel op de vuilnisberg terecht.

Een mooie, duurzame switch hierbij zou zijn om dat 'klassieke' schuursponsje te vervangen door zijn duurzame variant. Een schuursponsje dat volledig gemaakt is van kokosvezel zodat je het na gebruik (pas na 5 maanden ten vroegste!) niet hoeft weg te gooien in de vuilbak, maar wel op de composthoop of in de GFT bak. Het leukste voordeel.. het gaat nooit stinken (want kokos is antibacterieel en neemt geen vocht + bacteriën op) en komt een pak voordeliger uit! (zie ekoshop)

Kortom een kleine duurzame aanpassing voor jou maar een groot verschil voor de planeet. En zo kan Ekodette jou nog met heel veel kleine aanpassingen laten kennismaken. Op jouw ritme. Volgens jouw behoefte maar wel wetende dat al deze kleine beetjes ons allen MEER TOEKOMST geven. En dat is nu net waar we het bij Ekodette voor doen!

Meer duurzame producten, meer eerlijke producten en meer producten die echt puur zijn, zodat jij én de planeet de toekomst krijgen die ze echt verdienen. Zondermeer.

Begin waar je wil! Maar begin. Het wordt alvast een prachtige reis!

ZONDERMEER MEER TOEKOMST,
Ekodette
    X

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Ben je akkoord? Ja Nee Meer over cookies »